Waarom massage

 

Een massage is niet alleen goed voor sporters, maar voor iedereen!

Er zijn veel verschillende soorten massages. Sportmassage, verschillende soorten wellness- en ontspanningsmassages, stoelmassage. Maar ook zachte liefdevolle aanrakingen voor ouderen en mensen met kanker. De keuze van het soort massage hangt af van wat je er mee wil bereiken.

Elke dag bewegen en belasten wij ons lichaam. Vaak te veel ineens, te intensief of op een verkeerde manier.Niet alleen met sporten van laag tot hoog niveau. Ook met werken, boodschappen doen, het verzorgen van de kinderen, achter de computer zitten, klussen, tuinieren, het huishouden en allerlei andere dagelijkse activiteiten. Daarnaast is stress een grote belasting voor lichaam en geest.

Al deze dingen kunnen leiden tot overbelasting:
spierpijn, gespannen spieren, soms met harde knobbels of strengetjes, nekpijn, hoofdpijn, last van de schouders, jezelf gespannen voelen, te veel gedachten/in je hoofd zitten. Soms voelen we ons slap, energieloos of vermoeid.

Wanneer het lichaam hier niet voldoende zelf van herstelt, kunnen op den duur gemakkelijk blessures ontstaan.

Regelmatig een (sport)massage ontvangen, kan bijdragen tot een sneller herstel van lichaam en geest en het instandhouden van een gezond lichaam.

Vaak komt men pas voor een massage wanneer er al klachten zijn. Massage kan ook gegeven worden wanneer er nog geen klachten zijn. Daarmee voorkomt men klachten.

Onder het kopje Behandelingen treft u meer informatie aan over de verschillende soorten behandelingen.

U kunt ook vrijblijvend telefonisch contact met mij opnemen, om te kijken welke massage het meest geschikt is voor u. Klik dan bovenaan de pagina op Contact.