Behandelingen

 

Sportmassage

Na het leveren van een (sportieve) inspanning vindt er een opeenhoping van vocht en afvalstoffen in de spieren plaats. Het lichaam ruimt het meeste zelf op. Toch blijven er vaak nog wat afvalstoffen en vocht achter. Indien het lichaam niet volledig herstelt, kunnen deze resten zich gaan ophopen en ‘knopen’ worden. Dit kan uiteindelijk leiden tot overbelasting en erger nog blessures.

Ook door dagelijkse activiteiten (werken, computer, huishoudelijk werk) kunnen klachten ontstaan. Daarom is sportmassage ook zinvol voor niet-sporters.

Door sportmassage wordt de doorbloeding van de spieren en pezen gestimuleerd, waardoor afvalstoffen sneller uit de spieren worden afgevoerd, voedingsstoffen en zuurstof de cellen beter kunnen bereiken en de spieren weer ontspannen, Hierdoor kan het lichaam sneller herstellen.

Bij sportmassage gaat het vrijwel altijd om een deelmassage en zelden om een totale lichaamsmassage.

 

Ontspanningsmassage

Het woord zegt het al. Deze massage is bedoeld om te ontspannen. Niet alleen de spieren zullen ontspannen maar ook de geest.

Door lange rustige massagetechnieken worden eventuele gespannen spieren weer soepel en wordt een weldadige ontspanning bewerkstelligd. Tevens wordt de doorbloeding van het lichaam verbeterd en worden afvalstoffen sneller afgevoerd.

Een regelmatige ontspanningsmassage is geschikt voor iedereen die zijn of haar lichaam goed wil onderhouden en even wil loskomen van de stress die zich in het lichaam heeft opgebouwd.

Even tijd voor uzelf, een moment van rust. Weg van alle hectiek.

 

Hoofdmassage

Dit is een massage waarbij hoofd, nek, schouders, oren en haren aan bod komen. Er wordt gebruikt gemaakt van een speciale olie op de huid en in het haar.

Spanningen gaan vaak het eerst in hoofd, nek en schouders zitten. Dat leidt dan tot klachten als spanningshoofdpijnen, slaapproblemen en spierpijn. Tijdens de massage van de schouders, nek en hoofdhuid wordt niet alleen voor ontspanning gezorgd, maar wordt tevens de doorbloeding gestimuleerd waardoor de afvalstoffen makkelijker en sneller worden afgevoerd.

Deze bijzondere massage bevordert uw nachtrust, verlicht pijn & stijfheid en zorgt dat stress afneemt.

 

Hotstone massage

Dit is een ontspannende lichaamsmassage waarbij gebruik gemaakt wordt van basaltstenen. De stenen worden in warm water voorverwarmd. De hotstones worden op verschillende plaatsen op het lichaam neergelegd en tevens gebruikt om het lichaam mee te masseren. Door hun vorm, zachtheid en warmte werken ze diep in op de spieren. Voordat met de hotstones wordt gemasseerd, wordt eerst dat gedeelte van het lichaam met olie gemasseerd. 

Met als resultaat dat de geest ontspannen is, de bloedcirculatie verbeterd en de spanning in de spieren verminderd. 

Van toepassing bij:

 • spanningen/stress
 • spierproblemen
 • gewrichtsproblemen
 • spijsverteringsproblemen
 • slechte doorbloeding
 • of gewoon eens lekker willen ontspannen en uzelf lekker laten verwennen.

 

Hot- en coldstone massage

Bij een hot- en coldstone massage wordt afwisselend gebruik gemaakt van warme en koude stenen. Marmeren stenen worden gekoeld met ijsklontjes.

Nadat een deel van je lichaam is behandeld met warme stenen volgt het kort opleggen en bestrijken met koude stenen. Hoewel ze maar kortstondig worden gebruikt, dragen ze bij aan de lichamelijke fitheid. De massage wordt op deze manier met een verfrissend gevoel afgesloten.

De afwisseling van warm en koud zorgt voor een diepe ontspanning van lichaam en geest. Geeft een extra impuls aan je bloedsomloop en stimuleert daarmee de afvoer van afvalstoffen en aanvoer van voedingsstoffen. Is pijnstillend en verzacht zonnebrandplekken. Vermindert zwellingen. Koelt het lichaam tijdens opvliegers. Is erg verfrissend op een zomerse dag. Geeft energie.

Deze massage is zeer geschikt voor mensen met:

 • vermoeide benen
 • spierpijnen
 • rug- en nekklachten
 • slechte doorbloeding
 • vermoeidheid
 • hoofdpijnklachten

Voelt men zich na een Hotstone massage ontspannen, maar ook loom en rozig, na een combinatie Hot- en Coldstone massage is men eveneens ontspannen, maar meer energiek en vitaal.

 

Stoelmassage

Stoelmassage is een korte ontspannende en activerende massage ter preventie en vermindering van klachten. Er wordt drukpuntmassage toegepast met petrissages en fricties. Op een comfortabele massagestoel worden uw rug, schouders, hoofd, nek, armen en eventueel handen behandeld, wat zorgt voor rust in het lichaam, ontspanning van spieren en een betere doorbloeding.

Na een stoelmassage voelt u zich ontspannen en verfrist met hernieuwde energie.

Het voordeel van een stoelmassage is dat kleding kan worden aangehouden en dat de massage makkelijk “tussendoor” kan worden toegepast. Dit maakt het toegankelijk voor iedereen.

 

(Stoel)massage bij bedrijven

Daarom is (stoel)massage ook ideaal om te geven aan werknemers bij bedrijven. De perfecte boost om medewerkers gezond en gemotiveerd te houden.

Het verhoogd het werkplezier, geeft energie, vermindert stress op de werkplek en vermindert klachten.  Dit draagt bij tot het terugdringen van het ziekteverzuim.